NENT Group sikrer seg nordiske rettigheter til Rugby World Cup 2019
Rettigheter

Rugby World Cup, som ble arrangert for første gang i 1987, holdes hvert fjerde år. New Zealand er regjerende verdensmestre etter at de slo Australia i finalen i 2015, som allerede da trakk en dedikert seermasse i Norden da den ble sendt på Viaplay.

I tillegg til Rugby World Cup 2019, har NENT Group også de eksklusive medierettighetene til Six Nations Championship – den årlige rugbyturneringen mellom England, Frankrike, Irland, Italia, Skottland og Wales – frem til og med 2021.

Rugby vinner terreng i Norge, Danmark, Finland og Sverige, der World Rugby anslår at Norden for tiden har om lag 24 000 rugbyspillere. Alle de fire nordiske lagene deltok i kvalifiseringskampene til Rugby World Cup 2019.

Kim Mikkelsen, NENT Group Head of Sport sier: “Rugby er i vekst over hele verden. Japan er vertskap for Asias første Rugby World Cup-arrangement og i Norden får sporten stadig flere fans. Vår dekning av tidligere Rugby World Cup og Six Nations trakk et entusiastisk publikum til Viaplay, og nå skal NENT Group sende alle de 48 kampene fra 2019 Rugby World Cup direkte. Vi beviser nok en gang at når det kommer til direktesendt sport, er Viaplay strømmetjenesten å bruke.»

World Rugby Chairman, Sir Bill Beaumont sier: “Rugby har de siste årene fått et oppsving i Norden både når det kommer til fanskare og spillere. Som Nordens ledende strømmetjeneste vil NENT Group kunne nå ut med rugby-sendingene til flere seere enn noen gang før, og vi håper at Rugby World Cup 2019 vil bli det mest sette rugby-arrangementet gjennom tidene.”

Rugby World Cup, som ble arrangert for første gang i 1987, holdes hvert fjerde år. New Zealand er regjerende verdensmestre etter at de slo Australia i finalen i 2015, som allerede da trakk en dedikert seermasse i Norden da den ble sendt på Viaplay. I tillegg til Rugby World Cup 2019, har NENT Group også […]
Nyheter