STOKKE: HVA(R) har uka lært oss?
International Champions Cup

Definitivt at borte- og hjemmeoppgjør er mer enn 90 minutters fotball, her er det mye spenning til gode.

Fortsatt på oppsiden, Ajax, herlige Ajax, som tapte for Rosenborg i kvalifiseringen til Europaligaen for to sesonger siden, har et lag sterkt nok til å nå semifinalen i Champions League. De spiller nydelig offensiv fotball og er stinne av selvtillit. Ajax har et toppnivå til å slå ut Juventus. De må stoppe Cristiano Ronaldo i Torino.

Liverpool skal «cruise» dette inn over to kamper. De skårer alltid mål og vil skåre i Porto også. Porto er et godt lag, LFC er bare bedre. På de fleste plasser fra 1 til 11. Eller 1-14.

Statistikken var til fordel for Tottenham mot Manchester City. Og den holdt vann og forsterket Pep Guardiolas begredelige bortestatistikk i kvart og semifinaler i denne turneringen. Dette var tiende gangen på rad han ikke vant på bortebane. Sist han vant var etter to skåringer av Lionel Messi i El Clásico mot Real Madrid i 2011. Det siste året Guardiola vant turneringen. Nå kan Tottenham tåle å tape 1–2 i Manchester, og gå videre på bortemål.

Manchester United har ingen Gerard Piqué eller Lionel Messi på laget, men to utskjelte spillere steppet opp på hesten og overbeviste for klubben, Scott McTominay og Fred. Begge svært gode. Marcus Rashford også. United tannløse offensivt, ingen skudd på mål, mangler en offensiv struktur, men hadde sine perioder med intens kjemping og høyt press. Da vet vi at pasningskanonen Barcelona fort får trøbbel. Så også på onsdag.

En annen, ufattelig statistikk er at Messi nå har spilt tolv kvartfinalekamper på rad uten nettkjenning. Skal United «ta en Paris» igjen, så må Messi nøytraliseres.

Jeg tror Messi bryter «forbannelsen» og skårer på Camp Nou.

Hva er egentlig vitsen med VAR, om den ikke anvendes i åpenbare situasjoner med stor grad av hensynsløshet? 

Fernandinhos albue i hodet til Harry Kane er rødt kort. Slag er rødt kort. Og Kane burde unngått å gått sidelengs inn i kroppen til Fernandinho, og fått gult kort. Provokasjonen til Kane kan allikevel ikke rettferdigjøre handlingen til Fernandinho.

Eller at VAR-rommet helt åpenbart overser situasjonen.

Liverpools Mohamed Salah hadde en hensynsløs stempling mot Porto, som også forble ustraffet. Helt utrolig. Det samme i kampen på Old Trafford, hvor det var flere situasjoner, hvor Sergio Busquets var involvert.

Er farefulle taklinger med benet løftet 60 centimeter over bakken, gult eller rødt kort om det er en stor grad av hensynsløshet involvert?

Betyr det noe om man har spilt ni eller 90 minutter av kampen for å gi et direkte rødt kort?

Skrikingen om hands innenfor 16-meteren har tiltatt i styrke etter innførelsen av VAR. Alt er nå blitt straffbare handssituasjoner for spillere og publikum.

Det merkelige er at klarere handser mellom 16-meterne ofte ikke blir viet oppmerksomhet.

Eller, merkelig er det ikke, spillerne ser jo hvilke enorme fordeler VAR kan gi innenfor motstanderens 16-meter.

VAR kan bli bra det, de må bare anvende den riktig.

Og definitivt i situasjoner hvor rødt kort er en aktuell problemstilling.

Roar

Definitivt at borte- og hjemmeoppgjør er mer enn 90 minutters fotball, her er det mye spenning til gode. Fortsatt på oppsiden, Ajax, herlige Ajax, som tapte for Rosenborg i kvalifiseringen til Europaligaen for to sesonger siden, har et lag sterkt nok til å nå semifinalen i Champions League. De spiller nydelig offensiv fotball og er […]
Nyheter