STOKKE: Navnet er Erling Braut Haaland
Champions League

Skrevet av Roar Stokke.

Jeg har kommentert fotball for Viasat i over 20 år, men har aldri kommentert Napoli i Napoli. Flere titalls kamper i Torino, Milano og Roma er tilbakelagt, men ikke en eneste én, i den sydende byen som ligger ned mot vristen på foten i støvellandet Italia. 

Jeg har sett Diego Armando Maradona bedrive tryllekunst og magi på San Paolo stadion, foran et ekstatisk hjemmepublikum, men da som tilskuer. Som i seg selv var et skue, og et minne for livet. 

Hadde det ikke vært for en 19-årig nordmann, så skulle jeg ikke kommentert Napoli, i Napoli, i neste uke heller. 

Det er sannheten. 

Erling Braut Haaland er han døpt. Og som det ser ut til denne høsten også, han er født til å skåre mål. Mange mål. 

Eller for å være helt ærlig, og det skal man jo alltid bestrebe seg på å være, tenåringen har sett ut som en målskårer i flere sesonger allerede. 

Mål, mot hvem som helst, når som helst, og hvor som helst. 

Det er sjelden vare. 

Som i praksis betyr at han skåret mot Liverpool på Anfield i Champions League, på hjemmebane mot nettopp Napoli i forrige kamp, for ikke å glemme debuten hans i turneringen, mot belgiske Genk og Sander Berge, hvor han gjorde noe ingen andre har gjort før ham, skåret tre mål i én og samme omgang. 

Imponerende er bare fornavnet. 

21 på 14 kamper er fasiten i høst. Og «fotballeuropa» går bananas. Selvsagt gjør de det. 

Førstkommende tirsdag, når fotballaget Salzburg fra Østerrike spiller mot Napoli på bortebane, så kommer alle storklubbene i Europa til å være representert på San Paolo i Napoli. 

For å se mest på Erling Braut Håland. 

Spisser som naturlig pøser inn med mål i ung alder, helt ubesværet, er noe som tiltrekker seg pengesterke klubber fra alle ligaer. 

Håland har en selvtillit som er til å ta og føle på. Han tar sin plass, sin rolle og fyller den. Han virker å være hele respektløs i forhold til hvem han møter. Det spiller liksom ingen rolle. «Bring them on!»

Allerede en svært god og velutviklet fysikk, arbeidskapasitet, bra med fart og en direkthet i spillestilen, som gir målsjanser og mål – i nesten hver eneste kamp. 

Dette parret sammen med klokskap – og ro – innenfor 16-meteren, hvor han alltid skaper seg plass og tid, i en alder av bare 19 år, er noe som fascinerer de store klubbene. 

Så på grunn av en 19-årig nordmann blir det tur til Napoli for å smake på risotto con funghi eller en perfekt laget pizza. Denne gangen også for å kommentere fotball. 

Det er like «fotballeksotisk» hver gang et norsk talent viser frem et talent ut over gjennomsnittet. For få år siden så gikk fotballeuropa bananas over Martin Ødegaard, nå er det Erling Braut Håland sin tur til å gjøre det samme. 

Måtte begge to bli så gode som talentet tilsier. Da kan Martin assistere og Erling skåre målene, som gir Norge EM- og VM-sluttspill, og mye moro, i mange mange år fremover. 

Arrivederci Napoli.

Takket være Erling Braut Haaland. Norsk og 19 år ung. 

Førstkommende tirsdag. Det er bare å sette av tid

Roar

Så på grunn av en 19-årig nordmann blir det tur til Napoli for å smake på risotto con funghi eller en perfekt laget pizza. Denne gangen også for å kommentere fotball.
Nyheter